Nagyvilág

Bankrablás atombombával

Nukleáris robbantással fenyegetve rabolt ki több bankot is egy férfi az Egyesült Államokban. A pénztárosok minden esetben elhitték.

A harminc év körüli férfi legalább négy bankot rabolt ki Maryland államban szokatlan módszerével a helyi rendőrség közlése szerint. A férfi minden esetben egy cetlit adott át a pénztárosnak, amelyen egy atombomba felrobbantásával fenyegetőzött, ha nem kap pénzt – közölték rendőrségi szóvivők a helyi sajtóval.

A bankrabló mind a négy helyen sikerrel járt. A pénztárosok ugyanis komolyan vették a hihetetlenül hangzó fenyegetést, annak ellenére, hogy a férfi még azzal sem vesződött, hogy egy „atombombának látszó tárggyal” tegye hihetőbbé történetét.

„Olyan bankrablással már találkoztunk, ahol robbantással fenyegetőztek, de olyat még nem láttunk, hogy valaki atombombát említsen” – közölte egy rendőrségi szóvivő a WJLA-vel.

Az egyedi módszerrel dolgozó gyanúsított tavaly decemberben csapott le először, legutóbbi rablását pedig február végén hajtotta végre. Minden alkalommal gyalog menekült. A hatóságok azt nem közölték, hogy mekkora összeggel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik