Nagyvilág

A vérszomjas matekfeladatok támadása

Kirúgtak egy amerikai matektanárt, aki vérszívó földönkívülieket, gyilkosságokat, emberrablásokat és agyba fészkelő hangyákat felvonultató házi feladatokat adott fel nyolcéves gyerekeknek.

Szülői felháborodás után kirúgtak egy matematikatanárt Washington egyik általános iskolájából, miután erőszakos és véres házi feladatokkal küldte haza nyolcéves tanulóit – jelentette a WUSA9.com. A meg nem nevezett tanár nem az iskola saját matekpéldáit használta, hanem egy internetes oldalról töltött le feladatokat, amelyeket szerzője inkább viccesnek, mint brutálisan erőszakosnak gondolt.

A szülők és az iskola felügyelőbizottsága azonban nem látta meg a humort a bizarr feladatokban, amelyekben egyebek mellett egy hét alatt több száz bűnözőt meggyilkoló rendőrkommandós, vérszívó földönkívüliek és emberevő tigrisek szerepeltek. Az iskola végül úgy döntött, hogy elbocsájtja az érintett tanárt, aki rossz ítélőképességről tett tanúbizonyságot a feladatok kiosztásával. Néhány szülő ugyan azt állította, hogy a tanárt utasították a példák feladására, de ezt az iskola egyértelműen cáfolta.

Az egyik feladat főszereplője „Brian, a bátor kommandós”, aki hét nap alatt 163 terroristát, 296 gyilkost és 206 gyújtogatót ölt meg, a kérdés pedig az, hogy „átlagosan mennyi bűnözőt gyilkolt meg egy nap alatt”. Egy másik bizarr példában egy tigris fog el 169 afrikait, 526 amerikait és 196 indiait, akiket kilenc sütőbe helyez el. A kérdés: egy sütőbe mennyi ember került.

A feladatsor első példája feltehetően a matematikát általában utáló gyerekek felvidítására készülhetett, abban ugyanis vérszívó földönkívüliek gyilkolnak meg és rabolnak el matektanárokat. Az idegenek egy másik példában is megjelennek. Abban a bolygójukra rátámadt terrorista embereken állnak bosszút a Földre irányított meteorokkal.

A legbizarrabb feladatot azonban a végére hagyta a szerző. Az összetett példában 2555 vöröshangya mászik fel a feladatkészítő fejébe az orrán át, majd fészket raknak az agyában. Az orvosoknak 1953 darabot sikerült megölniük, de a többi hét, egyenlő számú csoportot alkotva a szerző különböző szerveibe, köztük a gyomrába menekült. Ehhez a feladathoz két kérdés is tartozott: mennyi hangya menekült meg, és mennyien menekültek a gyomrába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik