Nagyvilág

Kolostorba ment a botrányos exállamfő

Kolostorban keres nyugalmat az utóbbi hónapok megpróbáltatásai után Christian Wulff volt német államfő.

Miközben a korrupció gyanúja miatt távozásra kényszerült politikus, Christian Wulff pihen, tovább folytatódik a vita a volt szövetségi elnökök juttatásai körül – írták a vasárnapi német lapok.A Bild am Sonntag beszámolója szerint Wulff kolostori visszavonultságában szellemi és testi egészségével egyaránt intenzíven foglalkozik, széles körű egészségügyi vizsgálatnak is aláveti magát a lelkigyakorlatok mellett. A mélyen vallásos katolikus politikus a programot megszakítva vett részt a számára rendezett berlini katonai parádén. A csütörtöki búcsúünnepségen Wulff láthatóan megviselt állapotban volt, lefogyott, arca beesett – írta a bulvárlap.

A kereszténydemokrata politikus február 17-én mondott le, miután a hannoveri ügyészség mentelmi joga felfüggesztését kérte a törvényhozástól. Néhány nappal később vesegörcs miatt kórházba szállították, majd másnap haza bocsátották.

Időközben Wulff lemondásával összefüggésben vita kezdődött a volt államfőknek nyújtott állami szolgáltatások körül. Az eddigi gyakorlat szerint a szövetségi elnöki fizetésnek megfelelő összegű tiszteletdíj és a személyi védelem mellé jár még iroda személyzettel és szolgálati autó sofőrrel is. Vasárnapi lapértesülések szerint kétséges, hogy a döntés jogával felruházott alsóház – a Bundestag – biztosítja a keretet Wulff számára az iroda fenntartására és a személyi kiadásokra

Ajánlott videó

Olvasói sztorik