Nagyvilág

Pánik az Air France egyik gépén

Hatalmas pánik tört ki a francia légitársaság egyik Atlanti-óceán felett szálló gépén, egy véletlen tűzriadó és kényszerleszállás miatt.

A Párizsból a kolumbiai Bogotába tartó Airbus A340-es utasai sírtak, imádkoztak és búcsút vettek egymástól, ahogy a gép a tűzriasztó megszólalása után hirtelen irányt változtatva nagy sebességgel ereszkedni kezdett az Atlanti-óceán felé, miközben üzemanyag ömlött ki a szárnyaiból. Mindannyian „azt hittük, hogy meg fogunk halni” –számolt be a történtekről egy brit utas.

Egy utas a BBC-nek nyilatkozva elmondta: az utaskísérők a kényszerleszállás közben egymással üvöltözve le-fel rohangáltak, izzadtak és láthatóan meg voltak ijedve, ami nem segített az utasok közt kitört pánik enyhítésére. A férfi elmondása szerint a leszállás után semmilyen információt sem kaptak a személyzettől, amelynek tagjai csak franciául beszéltek.

A 274 utassal repülő Airbus A340 típusú gép végül az Azori-szigeteken hajtott végre sikeres kényszerleszállást, és a beszámolók szerint senki sem sérült meg. Az utasok elmondása szerint a gép több mint fél órás késéssel indult el a Charles De Gaulle repülőtérről, egy meg nem nevezett műszaki hiba miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik