Nagyvilág

Gyermekhalál és vámpírok miatt rúgtak ki egy matektanárt

Vámpírokról, vérről, piócákról, bolhákról és halálról szóltak egy amerikai tanár alsós diákoknak szánt számtanpéldái. Kirúgták az iskolából.

Horrorisztikus példái matt bocsátottak el egy számtantanárt állásából az Egyesült Államokban. A férfi Washingtonban tanított alsótagozatosokat. Egyebek közt ilyen szöveges feladatokat adott fel nekik:

“Egy éjjel alvás közben egy vámpír 3652 liter vért szívott ki belőlem és 1865 litert az öcsémből. Mennyi vért ivott meg az éhes vámpír azon az éjszakán?”

A véres példákból továbbiak is akadtak:

“Elszunnyadtam kicsit egy mocsárban, és közben 3796 pióca, 2910 bolha és 1044 denevér szívta a vérem. Hányan lakmároztak belőlem összesen?”

Végezetül egy olyan példa, melynek megoldása “gyerekjáték”.

“Jancsi az apukájától 1359 üveggolyót kap a születésnapjára. 585-öt lenyel belőlük, amibe belehal. A temetésére 9 barátja is elmegy, a gyászoló apuka pedig szétosztja köztük a megmaradt golyókat egyenlően. Hány golyót kap mindegyik barát?”

A gyerekek szülei igencsak meghökkentek a feladatok olvastán, és a tanár ellen hamar vizsgálat indult. Mint kiderült, a férfi a világhálóról töltötte le a sajátos tananyagot, amelynek szerzői úgy vélik, hogy ilyen példák sokkal érdekesebbé teszik a gyerekeknek a számtant, aminek eredményeként jobban tanulnak – adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik