Közélet

Molesztálta a tanár a diákjait?

Az ügyben ismeretlen tettes ellen nyomoz a Kecskeméti Városi Ügyészség.

A szülőknek feltűnt, hogy egyik lányuk zárkózottá vált. Elmondásuk szerint középiskolás gyermekük korábban életvidám volt, így addig faggatták, míg elmondta: egy tanárral van gondja, aki „furcsán” viselkedik, túl kedves a lányokkal. A szülők még novemberben kérték az osztályfőnököt, majd az intézmény igazgatóját, hogy tisztázzák a dolgot a férfival – számolt be a baon.hu szerdán.

Sokáig nem történt semmi, végül a februári szülőértekezleten az érintettek kitálaltak. Akkor több szülő jelezte: nekik is panaszuk van a tanárral. Miután ismételten kérték az iskola vezetőjét, hogy lépjen az ügyben, az igazgató azt tanácsolta, forduljanak a rendőrséghez. Néhány szülő ügyvédet fogadott, akinél jegyzőkönyvbe mondták a gyerekektől hallott történéseket. Ezt az múlt héten nyújtották be a városi ügyészséghez.

A fejleményekkel kapcsolatban dr. Gyugyi Csilla, a megyei főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a baon.hu-t, hogy a Kecskeméti Városi Ügyészség a jelzett feljelentés kapcsán kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt eljárást indított, a nyomozást a Kecskeméti Rendőrkapitányság folytatja le. „Amíg a feljelentésben foglalt tényállítások kellően megalapozott, konkrét személyt terhelő adatokkal nem támaszthatók alá, a nyomozás ismeretlen elkövetővel szemben van folyamatban” – fűzte hozzá a szóvivő.

A baon.hu ezután kereste az érintett középiskola igazgatóját is, aki elmondta: nem kapott hivatalos értesítést a nyomozás elrendeléséről. Hozzátette: mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, ameddig az elkövető személye ismeretlen, addig munkáltatóként neki sincs kivel szemben intézkednie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik