Nagyvilág

Rákos daganatot távolítottak el Hugo Chávez testéből

Hugo Chávez venezuelai elnök egy vasárnap sugárzott televíziós felvételen elmondta, hogy a medencéjéből eltávolított új daganat is rákos volt, de a vizsgálatok szerint nincs áttét más szervekre.

Chávez tavaly júniusban hasonló műtéten esett át, akkor egy alma méretű daganatot távolítottak el testéből. Az elnökről szombaton készítették – kilenc nap óta az első – felvételt Havannában, de csak vasárnap sugározták.

“A daganatot teljesen eltávolították” és a rákos sejtek nem támadták meg sem a közeli, sem a távoli szerveket – mondta az elnök. “Istennek, a diagnózisnak és a gyors beavatkozásnak hála” – fűzte hozzá határozott hangon az 57 éves elnök, akit bátyja, Aden és több miniszter vett körül.

A felvétel időpontját a kubai Granma és a venezuelai Correo del Orinoco újságok szombati kiadásával igazolták.

Chávezt Kubában műtötték, ahol az elmúlt hónapok során kemoterápián is átesett. Az elnök elmondta, hogy felépülése több hétig tart, majd sugárkezelést kap, de más kezelés lehetőségét sem zárják ki. Hozzáfűzte, hogy gyógyulása gyors volt, hiszen még hat nap se telt el az operáció óta.

A felvételen kitért a szíriai helyzetre is, szolidaritását küldve a “szíriai népnek és Bassár el-Aszad elnöknek”. A szíriai elnök brutális erőszakkal próbál úrrá lenni a rezsimje elleni felkelésen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik