Nagyvilág

Szeméttelepre kerültek szeptember 11-i áldozatok maradványai

Szeméttelepen kötöttek ki a 2001. szeptember 11-i amerikai terrorcselekmények egyes áldozatainak elhamvasztott maradványai - áll a Pentagon megbízásából készült, kedden nyilvánosságra hozott jelentésben.

A védelmi minisztérium által megbízott független vizsgálóbizottság az amerikai légierő doveri katonai támaszpontjának temetkezési részlegén történt szabálytalanságokat vizsgálta. A doveri támaszpontra érkeznek a külföldön elesett amerikai katonák maradványai, és ugyanide került azoknak az áldozatoknak a teteme, akik 2001. szeptember 11-én a Pentagon elleni merényletben haltak meg, illetve amikor Pennsylvániában lezuhant egy, a terroristák által elrabolt repülőgép.

A Pentagon olyan sajtójelentések után kezdett vizsgálódni, amelyek szerint legalább 274 elesett amerikai katona elhamvasztott testrészei kötöttek ki egy virginiai szeméttelepen. A jelentés szerzői elismerik, a szeptember 11-i terrorcselekmények áldozatainak egyes, nem azonosítható maradványait is elhamvasztották, majd szeméttelepre vitték.

A testület vezetője, John Abizaid nyugalmazott tábornok szerint nem tudni, hány áldozat földi maradványai kerültek hulladéklerakóba, s azt sem tudni, hogy ezt miként lehetne meghatározni.

A Pentagon elleni terrortámadásban 184 ember halt meg, a pennsylvaniai tragédiának pedig 40 áldozata volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik