Nagyvilág

Még 3 értékes órát talált a Rolexet lelő utcaseprő

A brit férfi egy tévéstábbal tért vissza az aranyórát rejtő csatornához, és további három luxusórára bukkant, összesen 14 millió forint értékben.

A becsületességével a nemzetközi sajtóba is bekerült 28 éves brit utcaseprő Southend-on-Sea városában figyelt fel a Rolexre egy csatornanyílásban, és ahelyett, hogy zsebre rakta volna a hétmillió forintot érő órát, inkább bevitte a rendőrségre. Az esetet követően egy tévéstáb megkérte, térjenek vissza a csatornához, hogy a férfi megmutathassa, pontosan hol lelte a Rolexet.

Az eset rekonstruálása közben az utcaseprőként dolgozó férfi váratlanul egy újabb Rolexre bukkant, 30 centire az első lelőhelyétől. Azután egy újabb értékes órát, Omega márkájút talált, majd három óra után következett a ráadás: egy Franck Müller gyártmányú kronográf.

A 4 óra összértéke 60 ezer fontra – 21 millió forintra – tehető. Ha 30 napon belül senki nem jelentkezik értük, az utcaseprőé lehet mindegyik. A 28 éves férfinak két kisgyereke van, és a pénznek bőven lenne helye családja kasszájában.

A rendőrség nyomozni kezdett, mert erős a gyanú, hogy bűnöző lopta, vagy rabolta és rejtette az órákat a csatornába, majd elfelejthette, hogy pontosan hova dugta el őket.

“Az, hogy valaki talál egy órát egy csatornában, előfordul, de hogy még háromra bukkanjon ugyanott, több mint furcsa” – idézte a The Daily Telegraph című brit lap az essexi rendőrség szóvivőjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik