Nagyvilág

Húsz év után Amerikában bukott le a brit pénzszállítórabló

Egy amerikai kisvárosban találtak meg egy brit biztonsági őrt, aki 1993-ban egymillió fontot rabolt egy pénzszállító autó ellopásával.

Edward John Maher egyszerűen elhajtott a rá bízott pénzszállító autóval, miközben kollégája bement egy bankba az angliai Suffolkban. Az autót, amelyben egymillió font értékű pénzérme és papírpénz volt, később üresen találták meg. A férfi a rablás után családostól oldott kereket, és meg sem állt az Egyesült Államokig, ahol egyik államból a másikba költözködve békés, kétgyermekes családfőként élt a testvére nevén.

A rendőrség hétfőn kapott fülest arról, hogy a Michael Maher néven élő férfi azonos a brit rablóval. Ám sem Edward, sem Michael Maher ellen nem volt kiadva elfogatóparancs az Egyesült Államokban, ezért nem tartóztathatták le. Végül a bevándorlási hatóság vette őrizetbe a Missouri állambeli Ozarkban, mert kiderült, hogy illegálisan él az országban.

Maher az utóbbi négy évben kábeltévé-szerelőként dolgozott Ozarkban. Nagyobbik, már 23 éves fia sem ismerte a múltját, bár még Nagy-Britanniában született, szülei azt mondták neki, hogy az Egyesült Államokban jött világra. Az amerikai hatóságok nem tudják, hogy mi lett a húsz éve rabolt egymillió fonttal. Maher mindenesetre csütörtökön hivatalból kirendelt ügyvédet kért első bírósági meghallgatásán, mert mint mondta, nincs pénze jogi képviselőre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik