Nagyvilág

Otthagyta férjét, mert nem volt vécéje

Kétmillió forintnyi összeggel jutalmaztak egy indiai nőt, aki két nappal az esküvő után a vécé hiánya miatt hagyta ott férjét.

Anita Narre két napig bírta ki férje falusi házában az India középső részén található Madhja Prades államban, miután esküvőjük után összeköltöztek – jelentette a BBC. A fiatal asszony olyan indokkal hagyta ott férjét, ami egészen addig nem számított „válóoknak” Indiában: a férfi házában egyáltalán nem volt vécé. Az illemhely hiánya pedig teljesen megszokottnak számít az országban, ahol félmilliárd ember él alapvető higiéniai lehetőségek nélkül.

Miután a nő otthagyta, a férj nyolc nappal később már egy működőképes illemhellyel várta vissza feleségét, akinek ezután már nem kellett a szabadban elvégeznie dolgát. A férfi megtakarításait felhasználva, valamint a helyi önkormányzattól kapott segélyből építette fel a vécét.

A nő bátor, és szokatlan tettét egy civilszervezet a napokban több mint kétmillió forintnak megfelelő összeggel jutalmazta, amiért felhívta a figyelmet a higiénia fontosságára, és vécéépítésre kényszerítette férjét. A tavaly májusi esetet követően az érintett faluban több mint nyolcvan illemhelyet húztak fel és további száz építésére kértek engedélyt, köszönhetően Antia Narre eltökéltségének – közölte az India Express.

A nő az Expressnek elmondta: a civilszervezettől kapott pénzt fürdőszoba építésére, valamint a ház megerősítésére fogja felhasználni. Férje pedig elmondta: felesége dönt arról, hogy mire használják fel a pénzt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik