Nagyvilág

Visszakapta a vécén lehúzott aranyláncát

Nagy meglepetés ért egy amerikai nőt, amikor egy szennyvíztisztítóban megtalálták hónapokkal korábban véletlenül lehúzott nyakláncát.

A kaliforniai San Rafaelben élő nő október elején húzta le a vécén szeretett aranyláncát, amikor az éjszaka közepén könnyített magán. Ann Aulakh csak reggel vette észre, hogy nincsen a nyakán a férjétől kapott lánc, és rögtön rájött, hogy az esti vécézés közben hallott csobbanást a lehulló lánc okozta – írta a Marin Independent Journal.

Aulakh biztos volt abban, hogy végleg elvesztette a láncot, így hatalmas meglepetést érte, amikor januárban becsöngetett hozzá a helyi szennyvíztisztító üzem egyik munkatársa, kezében az aranylánccal. Az ékszert a csővezetékek rutintakarítása közben találták meg a cég munkatársai, akik rögtön tudták, hogy kié lehet. Aulakh egyik barátnője ugyanis az októberi baleset után „emlékezetes” üzenetet hagyott a szennyvíztisztítónál az eltűnt aranyláncról, az üzem „ékszerkereső osztályát” keresve.

A nő nem csak abban volt szerencsés, hogy megtalálták végleg elveszettnek hitt ékszerét. A szennyvíztisztítónál elmondták az esetről beszámolt amerikai lapnak, hogy a csatornába került ékszerek gyakran feketévé változik a szennyvíztől, de az övé nem járt így.

Aulakh az Independent Journalnak elmondta: az különösen nagy hatással volt rá, hogy az üzem egyik munkatársa személyesen vitte el a házához az ékszert, amelyet még meg is tisztított. „Megöleltem volna, ha nem a munkaruháját viseli” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik