Nagyvilág

Csókmaraton kezdődött Thaiföldön

Pattaján így ünneplik a Valentin-napot.

Elindult a szerelmesek napja alkalmából rendezett csókmaraton Thaiföldön: a romantikázás helyett sokkal inkább kőkemény próbatételre emlékeztető verseny szabályai szerint a párok ajkai egyetlen pillanatra sem válhatnak el egymástól, még a vécészünetekben sem.

A vasárnap kezdődött és a tervek szerint egész Valentin-napon át tartó versenyre összesen hét pár nevezett be az idén. A szerelmesek a Bangkoktól mintegy 100 kilométerre délkeletre fekvő Pattaja nevű népszerű fürdőhelyén forrasztották össze ajkaikat, remélve, hogy sikerül megdönteniük a leghosszabb folyamatos csók világrekordját és persze bezsebelniük a címmel együtt járó értékes ajándékokat.

A jelenlegi – 46 óra 24 perc 9 másodperces – rekordot tavaly állította fel a 31 esztendős Lakkana Tiranarat és férje, akik idén is beneveztek a versenyre. “Még jobban fogunk próbálkozni, mint tavaly, de azért valószínűleg csak egy kicsivel jobban” – mondta a 2011-es győztes.

Minden párnak egy négyzetméternyi terület áll a rendelkezésére a verseny ideje alatt. Ételt és italt kizárólag szívószálon keresztül vehetnek magukhoz. Az ajakzár megszakításával fenyegető fogmosás pedig akár a versenyből való kizárást is maga után vonhatja.

A mosdó tiltott terület a verseny első három órájában, és azután is csak szigorúan összeforrasztott ajkakkal, bírói felügyelet mellett lehet felkeresni. A versenyre a szervezők szerint idén feleannyian neveztek be, mint tavaly.

“A jelenlegi világrekordot nagyon nehéz lesz túlszárnyalni. A résztvevőknek türelmesnek kell lenniük, ha bizonyítani akarják a szerelmüket” – mondta egy illetékes.

A győztes pár jutalma – a feltehetőleg kiszáradt ajkak mellé – egy 100 ezer thai baht (709 ezer forint) értékű gyémántgyűrű, valamint egy 200 ezer bahtos (1,4 millió forint) szállodai ajándékutalvány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik