Tech

Virtuális rablásért valódi büntetés

Közmunkára ítélt kedden a holland legfelsőbb bíróság egy fiatalembert, mert társával erőszakkal virtuális kincsei, egy amulett és egy maszk átadására kényszerített egy 13 éves fiút.

A gyerek a népszerű RuneScape online fantáziajátékban szerezte a virtuális javakat, amelyekről erőszak hatására mondott le: támadója és annak segítőtársa megverték és késsel fenyegették. A játékba visszakerült tárgyakat ezt követően az ugyancsak RuneScape-et játszó egyik tettes szerezte meg.

Bár a vádlott ügyvédje azzal érvelt, hogy az online játék “kincseinek” valójában nincs gazdasági értéke, a bíróság leszögezte, hogy a 13 éves áldozat számára belső értékkel bírt az eltulajdonított amulett és maszk, mert “időt és energiát fektetett” a megszerzésükbe.

A legfelsőbb bíróság nem árulta el az elítélt nevét, csak annyi derült ki a tárgyalás során, hogy 1992-ben született, tehát 2007-ben, a tett elkövetésekor még kiskorú volt. Első fokon 2009-ben ítélték el bűntársával együtt, de egyedül ő fellebbezett. A fellebbviteli tárgyaláson 144 óra közmunkával sújtották a bűncselekményért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik