Nagyvilág

Önmagát üldözte egy gyanúsítottnak hitt rendőr

Húsz percen keresztül próbálta elfogni saját magát egy brit rendőr, akit a térfigyelő kamerákon keresztül gyanúsítottnak hitt egyik kollégája.

Az újonc civil ruhás rendőr egy meg nem nevezett dél-angliai városban járőrözött egy rablásoktól sújtott területen, amikor a térfigyelő kamerákat néző kollégája jelezte neki, hogy egy gyanúsan viselkedő embert lát mászkálni a környéken – írta a Daily Telegraph. A kamerák felvételeit néző rendőr csak azt nem tudta, hogy a gyanúsnak tűnő ember igazából a gyalogosan járőröző fiatal kollégája, aki csak nemrég került a sussexi rendőrséghez.

Az újonc rendőr húsz percen keresztül próbálta elfogni saját magát, miközben a kamerákat kezelő kollégája folyamatosan azzal bíztatta, hogy a gyanúsított sarkában van. A félreértést egy, a térfigyelő központba belépő őrmester oszlatta el, aki a beszámoló szerint hisztérikus röhögésben tört ki, amikor észrevette, hogy ifjú kollégája saját magát próbálja elfogni.

A Sussex megyében történt esetről egy magas rangú rendőrtiszt számolt be a brit rendőrszakszervezet lapjának, de azt nem árulta el, hogy eset melyik városban és pontosan mikor történt. A sussexi rendőrség nem tudott részletekkel szolgálnia az esetről a Telegraph-nak, a kevés információ miatt. Egy rendőrség szóvivő elmondása szerint a hely és a dátum tudta nélkül nehezebben tudják azonosítani a kérdéses rendőrt, mint a térfigyelő kamerákat néző kollégájuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik