Nagyvilág

Feladta magát a gyerekpornót találó tolvaj

Egyenesen a rendőrségre ment egy ausztrál tolvaj, miután az ellopott mobiltelefonban gyerekekről készült pornófelvételeket talált.

A Ballarat városában élő férfi még tavaly októberben lopott el egy tárcát és két mobiltelefont egy szupermarket parkolójában álló autóból, amelynek félig leengedett ablaka keltette fel a tolvaj figyelmét. Nem sokkal később megjelent a helyi rendőrkapitányságon, közölve, hogy gyerekpornót tartalmazó memóriakártya van nála – közölte a Ballarat Courier című helyi lap.

A rendőrségen figyelmeztették a bírósági döntés értelmében meg nem nevezhető férfit, hogy ellene is eljárást indíthatnak lopás vádjával, de a tolvaj közölte velük, kész feladni magát, ha ezzel segíti a nyomozást. A férfi tette végén egy 46 éves férfi ellen emeltek gyerekpornóval kapcsolatos vádakat.

A jószívű tolvaj ellen végül tényleg vádat emeltek lopás, és egy korábbi autótolvajlás miatt, de a magát hét vádpontban bűnösnek valló férfire végül csak egy hónapos börtönt rótt ki a tettét dicsérő bíró. „Helyesen cselekedett” – közölte a vádlottal a felette ítélkező bíró, aki elmondása szerint azért adott neki enyhe büntetést, hogy hasonló esetben mások is hozzá hasonlóan cselekedjenek.

Hasonló eset történt tavaly októberben az Egyesült Államokban, ahol két tizenéves betörő jelentett fel egy 54 éves férfit, akinek csűrjéből 50 darab üresnek hitt CD-t vittek magukkal, és azok többségén hatalmas mennyiségű álló és mozgó gyermekpornó-felvételt találtak. A betörők is inkább vállalták a büntetést, mint hogy futni hagyják a pedofil férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik