Nagyvilág

Késsel támadt középiskolásokra

Ismeretlen férfi rontott rá késsel középiskolai diákokra a kelet-kínai Nancsang (Nanchang) városban szerda reggel, ketten megsérültek, de már túl vannak az életveszélyen - jelentette a kínai média.

A férfi, aki sapkát, kesztyűt és piros kabátot viselt a nancsangi 1-es számú középiskolát szemelte ki tettének helyszínéül. A városi kormányzat illetékesének beszámolója szerint még reggel 7 óra előtt érkezett, majd az iskola főépületének első emeletén először egy első osztályos kislányt sebesített meg. A diáknak a dulakodás közben sikerült elmenekülnie, ám üldözője egy másodikos fiút is megszúrt.

A két gyereket kórházba szállították. Az ismeretlen férfi elmenekült a helyszínről, keresését megkezdték, de a nyomozást nehezíti, hogy a kiléte és az indítéka ismeretlen – közölte a kormányzat.

Kínában 2010-ben hat iskolai támadásra került sor alig három hónapon belül. Az ámokfutásoknak legkevesebb 17, többségében általános iskolás és óvodás áldozata volt, valamint számos sebesültje. A történtek hatására országos kampány indult az iskolák, óvodák védelmében, aminek következtében sok helyütt növelték a biztonsági felügyelet létszámát, kamerákat szereltek fel, illetve iskolakezdéskor és a tanítás befejezése után megszaporították a rendőrségi járőrözést az oktatási intézményeknél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik