Nagyvilág

Dán fogyatékos fiatalok építettek játszótereket Erdélyben

Dán fogyatékos fiatalok építettek játszótereket Erdélyben egy olyan együttműködés keretében, amelyben fogyatékkal élő Maros megyei árva gyermekek támogatását vállalta fel 35 ezer észak-dániai szakszervezeti tag.

Az aalborgiak célja minél több romániai lakossal megértetni a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek felkarolásának fontosságát – írta szerdán a Krónika című erdélyi napilap.

A dán szakszervezetisek most egy újabb tanfolyamot szerveztek, amelyen több szociális tevékenységet kifejtő megyei illetékest próbáltak megismertetni a dániai módszerekkel.

A dánok öt éve támogatják a Maros megyei rászorultakat, és eddig kézzelfogható segítséget is nyújtottak. Például fogyatékkal élő marosvásárhelyi és mezőcsávási árváknak otthont adó családi házak udvarait szerelték fel környezetbarát játszótérrel. Ezeket negyvenöt olyan dán építette, akiknek többsége szellemi fogyatékos. A lap tudósítása szerint a kezdeményezőket is meghatotta, hogy a dán beteg ifjak milyen nagy örömmel jöttek Erdélybe, és milyen lelkesen, precízen dolgoztak a helyszínen.

A helyi gyermekvédelmi hatóság igazgatója szerint az általa vezetett intézménynek nincs pénze játszóterek kialakítására, és uniós pályázatok sem léteznek ilyen beruházások támogatására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik