Tech

Egy mexikói drogkartellt semlegesítenének a hackerek

A Los Zetas kartell fogva tartja ugyanis az Anonymous egyik tagját - november 5-ig még "büntetlenül" szabadon engedhetik.

Miután bő egy hete nekimentek a gyermekpornográfia terjesztőinek, az Anonymous csoport tagjai egy még komolyabb célpontot választottak: a Los Zetas drogkartellt. S bár a csoport tagjai mindig is azt hangoztatták, hogy az emberiség javáért küzdenek, célkeresztjükben eddig általában multinacionális cégek álltak. Mostani akciójuk is inkább önvédelmi jellegű, hiszen a csoport egy tagja az említett illegális szervezet hatalmába került.

Persze az ember első ránézésre csak vakarja a feje búbját, hogy ugyan mit tehetnek a világ minden pontján szétszórt számítástechnikai zsenik egy jól pénzelt és jól felfegyverkezett banda ellen.

Nos, amennyiben november 5-ig (vagyis Guy Fawkes napjáig) nem engedik szabadon elrabolt társukat, nyilvánosságra fogják hozni a kartell “alkalmazásában álló” összes taxisofőr, újságíró és rendőr nevét és elérhetőségét. Ezek szerint lesz jobb dolguk, mint a Facebook elpusztítása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik