Nagyvilág

Kokainküldemény landolt az ENSZ-nél

Tizenhat kilogramm kokain érkezett egy hamisított ENSZ-logóval ellátott, diplomáciai küldeménynek álcázott csomagban Mexikóból az ENSZ New York-i központjába a múlt héten.

A kábítószer feltételezhetően véletlenül kötött ki a világszervezet postázójában, mert címzett nem volt rajta. A futárszolgálat munkatársai valószínűleg ránéztek a csomagra és azt gondolták, hogy az ENSZ központjába kell kézbesíteni, mert a szervezet logója van rajta – mondta a székház biztonsági vezetője, Gregory Starr, aki biztos abban, hogy sem a mexikói ENSZ-irodának, sem rendes beszállítóiknak nincs köze a küldeményhez.

A gyanús csomagot már az ENSZ-központ postázójában kiszúrták a rosszul hamisított logó, illetve a címzés és a fuvarlevél hiánya miatt, ezért mielőtt továbbították volna valamelyik irodába, kinyitották a küldeményt. A biztonsági emberek a csomagban 14, celofánba burkolt vastag könyvet találtak, amelyeknek a belsejét a feladók kivágták és kokainnal töltötték meg. A küldeményt az ENSZ átadta a rendőrségnek, amely nyomozást indított az ügyben.

“Szerény véleményem szerint ez egy drogcsempész banda műve” – jelentette ki Starr, s hozzátette, a feladók feltehetően azt akarták kihasználni, hogy a diplomáciai csomagokat nem vizsgálják át a határon, tervük további része azonban meghiúsult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik