Nagyvilág

Többtonnás kokainfogás

Majdnem két és fél tonna kokaint foglaltak le Ecuadorban egy hét leforgása alatt, az Egyesült Államokkal együttműködve.

őn.

Az ecuadori hatóságok közlése szerint az amerikai parti őrség egységei Santa Elena tartomány magasságában, nemzetközi vizeken csaptak le egy ecuadori zászló alatt közlekedő hajóra, amelyen majdnem egy tonna kokaint találtak. A hajót, a legénységet és a drogot is átadták az ecuadori ügyészségnek és rendőrségnek.

A múlt héten hétfőn másfél tonna kokainra bukkantak a Csendes-óceán partvidékén elterülő Manabi tartományban. A kábítószert három hajón rejtették el, mégpedig úgy, hogy dupla feneket alakítottak ki rajtuk.

Pénteken egy tonna marihuánát talált a rendőrség az Ecuador északnyugati részén, a kolumbiai határhoz közel fekvő Esmeraldas tartományban. Emellett egy havi két tonna kokain csomagolására alkalmas labort is felszámoltak a rendőrök.

Ecuador és a világ legnagyobb kokaintermelőjének számító Kolumbia mintegy 600 kilométer hosszan határos egymással. Ecuador az északra áramló kábítószer tranzitútvonalává vált, miután 2009-ben bezárták az amerikai kábítószer-ellenes hivatalnak a Quitótól mintegy 280 kilométerre délnyugatra fekvő Mantában lévő bázisát, ahonnan az amerikai egységek a Csendes-óceán feletti légi megfigyelést végezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik