Nagyvilág

Mészárlás egy zsúfolt guatemalai diszkóban

Ez az első nagyszabású támadás, amellyel szembenéz az egy hete hivatalba lépett Otto Pérez Molina elnök kormánya.

Gépfegyveres férfiak törtek be a guatemalai fővárostól mintegy 25 kilométerre délre fekvő Villa Nueva településen az El Ranchón nevű diszkóba és válogatás nélkül lövöldözni kezdtek – közölte a rendőrség vasárnap. A támadásban nyolc ember halt meg, és nagyjából húszan megsebesültek.

Ez az első nagyszabású támadás, amellyel szembenéz az egy hete hivatalba lépett Otto Pérez Molina elnök kormánya. Az államfő azt ígérte, hogy a hadsereg támogatásával keményen fel fog lépni az erőszak ellen. Pérez szerint a támadás mögött rivális kábítószercsempész bandák állnak, mivel a diszkóban kábítószert árultak.

Guatemala a világ egyik legerőszakosabb országa. Hivatalos adatok szerint a közép-amerikai országban naponta átlagosan 16 embert ölnek meg, minden százezer lakosra 38 gyilkosság jut.

Guatemalán belül is a mintegy ezer lakost számláló Villa Nueva az egyik legerőszakosabb település, ahol a bandákba verődött fiatalok, valamint a szervezett bűnbandák, köztük a drogkartellek, rettegésben tartják a helyieket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik