Nagyvilág

Szöget lőtt az agyába, és észre sem vette

Egy amerikai férfi elsőre azt hitte viccelődnek vele az orvosok, amikor közölték: az agyába fúrodott hét centis szög miatt fáj a feje.

Az Illinois államban élő 32 éves férfi a garázsában dolgozott kedden, amikor a baleset érte. Dante Autullo éppen egy sufni falát állította össze, amikor a kezében lévő szögbelövő visszarúgott, és fejen találta. Csak azt nem vette észre, hogy a sima felületet érzékelő szögbelövő pontosan azt csinálta, amire tervezték: szöget lőtt, egyenesen bele a férfi fejébe – írta a Chicago Sun-Times.

Autullo elmondta: csak egy ütést érzett, és azt, hogy egy picit vérzik a feje, és bár saját szavai szerint “átfutott az agyán”, hogy szöget lőtt a fejébe, de mivel nem látott semmilyen bemeneti nyíálst, úgy gondolta, hogy a több mint hét centiméteres szög csak elsüvített a füle mellett. Akkor sem gondolt a szögre, amikor másnap délután elment kivizsgáltatni szédülését.

“Ez ügye valami vicc”. Autullo ezzel reagált, amikor az orvosok megmutatták neki a fejéről készült Röntgen-felvételt, amelyen tisztán látható volt az agya kellős közepén, pár milliméternyire a mozgást irányító területtől. A szöget másnap, egy négy órán át tartó műtét alatt emelték ki a fejéből.

A műtét vezető sebész elmondása szerint a szög nemokozott semmilyen komplikációt, és mivel szilárdan állt a koponyában, nem mozgott, és nem okozott további sérülést az agysejtekben. Autullo a sebész elmondása szerint teljesen fel fog épülni, és várhatóan már a hétvégén haza is engedik a kórházból.

A férfi, amikor a műtét után tartott sajtótájékoztatón az esetről, váratlan ismertségéről és jövőjéről kérdezték kijelentette: “sok minden jár a fejembem – mármint a szögen kívül”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik