Nagyvilág

Kerítésbe szorult egy kutya, daruval mentették

Egy kerítés deszkái közé szorult Ukrajna alighanem legdagadtabb kutyája. Kiszabadításához emelődarut használtak.

A tűzoltók segítségét volt kénytelen igénybe venni annak a 20 kilósra hízott házőrző kutyának a gazdája, amelyik beszorult egy 2 méter magas kerítés deszkái közé Jevpatorijában.

A molett eb egy óvatlan pillanatban elcsavargott otthonról, majd hazatérőben nyilván úgy vélte, hogy ő még mindig az a sudár kutyafi, „akinek” ifjúkorában meg sem kottyant egy-egy kerítés. Tévedésére akkor jöhetett rá, amikor ugrása során a palánk tetején beszorult két díszléc közé, amiről vonítva adott hírt a Krím-félszigeti üdülőváros lakosainak.

Gazdája kezdetben önerőből próbálta kiszabadítani termetes kedvencét, de minden kísérlete kudarcot vallott. Sőt, a kihívott tűzoltók közül négy termetes legény sem boldogult az élő kutyaeledel-reklámmal. Végül egy speciális emelődaruval sikerült megoldani a problémát, amely a kutyát szemmel láthatólag csupán lelkileg viselte meg. A mentőalakulat vezetője utólag úgy nyilatkozott, hogy az eb méreteire tekintettel sokkal inkább az volt a meggyőződése, hogy ebben az esetben inkább a kerítés szorult sürgős mentésre, semmint az elkényeztetett házőrző.

A kutya gazdájának természetesen saját zsebből kellett állnia a tűzoltók beavatkozásának költségeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik