Nagyvilág

Internetes oldal az értelmetlen orosz bürokrácia ellen

A Dmitrij Medvegyev kezdeményezésére indult honlapon lehet bejelentést tenni a káros bürokratikus ügyintézésről.

Megkezdte működését pénteken az a honlap, amelynek létrehozását Dmitrij Medvegyev orosz államfő kezdeményezte a Szövetségi Tanács, az orosz törvényhozás felsőháza december végi ülésén. A weboldalon, amely a “Rosszija bez durakov”, vagyis “Oroszország buta emberek nélkül” címet kapta, mindenki szóvá teheti a hivatali packázásokat és az értelmetlen eljárásokat. A honlap a szintén államfői kezdeményezésre létrehozott, úgynevezett “nagy kormány” weboldalán működik.

A nyilvánosságot arra szólította fel, hogy számoljanak be ezen az oldalon a bürokrácia túlkapásairól, trükkjeiről, amelyek alapján az adott intézkedés megszüntetéséről, vagy korrekciójáról döntés születik majd, és szükség esetén – mint ígérte – a bejelentéseknek személyi következményei is lehetnek.

Máris több rovata van a honlapnak. Például “törvények és dokumentumok”, “közlekedés és utak”, de meg lehet tekinteni az úgynevezett bürokrácia-térképet, amelyen a hivatalnoki butaságok gyakoriságát jelölik meg alkotói. Moszkvában a belvárosban, a Szadovoje kolco körúton belül rögzítették a legtöbbet.

Az oldal készítői az orosz hivatalnokok 10 legnagyobb butaságát is közzéteszik majd. Az orosz államfő a hangzatos kampányt már tavaly novemberben elindította, amikor “A legidiótább közigazgatási döntés” címre országos pályázat kiírását kezdeményezte Jekatyerinburgban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik