Nagyvilág

Már csak egy magyart keresnek az olasz Titanicon

A 114 ezer 500 tonnás, 290 méter hosszú óceánjáró péntek éjfél előtt két órával feneklett meg a toscanai partok közelében


Egy harmadik túlélőt is találtak a hajóban(Fotó: AFP)

Tizenegy magyar volt a balesetet szenvedett Costa Concordia óceánjáró hajón, és közülük már csak egyről nincs hír – közölte Kovács Petra római magyar konzul vasárnap délelőtt az MTI tudósítójával. A konzul állandó kapcsolatban áll a területileg illetékes Grosseto polgári védelmével.

A hatóságok beszámolója szerint egy harmadik túlélőre is bukkantak az oldalára fordult hajóban. A mentőszolgálat emberei beszéltek vele, egy olaszról van szó, aki a személyzet tagja. Egyelőre nem mentették ki, feltehetően eltörött a lába.

Az olasz tűzoltók vasárnapra virradóra két túlélőt – egy férfit és egy nőt – találtak az óceánjáró egyik kabinjában. A dél-koreai házaspár nászútját töltötte az olasz luxushajón. Vincenzo Bennardo tűzoltóparancsnok szerint a tűzoltók kabinról kabinra járták a hajót túlélők után kutatva, amikor meghallották a koreai utasok kiáltozását. A házaspár egy napot töltött a kajütban, s nem esett baja.

A 114 ezer 500 tonnás, 290 méter hosszú óceánjáró péntek éjfél előtt két órával feneklett meg a toscanai partok közelében fekvő Giglio szigeténél. Három ember – két francia turista és a legénység egy perui tagja – életét vesztette, a sérültek száma eléri a hetvenet. Negyven embert eltűntként tartanak nyilván.

A baleset idején hajó fedélzetén mintegy 3200 utas és 1023 fős legénység tartózkodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik