Nagyvilág

Húsz kiló aranyat találtak egy francia vonaton

Egyelőre nem tudni, ki és miért vált meg értékes csomagjától.

Először csak egy gyanús csomagra lettek figyelmesek az utasok a Párizshoz közeli Massy-Palaiseau állomásán. Gyorsan értesítették a rendőrséget, majd megérkeztek a különleges alakulatok is, amelyek igencsak elcsodálkoztak a csomag tartalmán.

Húsz kiló aranyrudat találtak, amelyek értéke 800 ezer euró körül lehet. A rudakról hiányoznak a hivatalos erdetüket igazoló pecsétek – írja a BBC. A francia rendőrség egyelőre keresi, ki hagyhatta el az értékes szállítmányt. A feltételezések szerint nem véletlenül maradhatott a vonaton a csomag, hanem „gazdája” félve az ellenőrzésektől hagyhatta el. A rendőrség minden szóba jöhető kamera képét áttanulmányozza az eset megoldására. Egyébként a hírek megjelenése utáni órákban sem jelentkezett senki tulajdonosként.

A helyzetet bonyolítja, hogy amennyiben „kincsnek” minősítik, úgy a megtaláló és a vasúttársaság osztozhat rajta, amennyiben pedig talált tárgynak, akkor az államkincstárba kerül.

Frissítés:
Hamisnak bizonyultak az “aranyrudak”. Egy rendőrségi szóvivő kedden ismertette a szakértői véleményt, miszerint valójában nem is aranyról van szó. Mint hozzátette: az utóbbi időben eluralkodott aranylázat tekintve nem kizárt, hogy egy átveréshez akarták felhasználni a hamisítványokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik