Nagyvilág

Hét évvel a szökőár után találta meg a családját egy indonéz lány

A 2004-es indiai-óceáni cunami után eltűnt lány nyolcéves volt, amikor a szökőár elszakította családjától. Halottnak hitték.

A Meri Julanda nevű kamaszlány a héten bukkant fel az Aceh tartománybeli Meulaboh egyik kávézójában, közölve, hogy családját keresi, de csak a nagyapja nevére emlékezik. Szerencséjére a kávézóban valaki ismert egy Ibrahim nevű öreget, aki gyorsan oda is sietett. Miután nem volt teljesen biztos abban, hogy az unokáját látja, hívta a szülőket, akik azonnal tudták, hogy halottnak hitt lányuk áll előttük.

“A hasán lévő anyajegyek, egy szeplő és az arcán lévő sebhely bebizonyította, hogy ő az én kislányom” – mondta el a 35 éves Yusnidar, az édesanya. Meri szintén azt állította, hogy azonnal felismerte az anyját.

2004. december 26-án a 9,3-es erősségű földrengés kiváltotta cunami idején Yusnidar három gyermeke közül kettővel elveszítette a kapcsolatot. Idősebb lányát továbbra is eltűntként tartják számon.

Meri elmondta, hogy a cunami után egy nő vette védelmébe, aki koldulásra kényszerítette. A nő a héten eresztette szélnek, miután koldulásával már semmi pénzt nem keresett.

A cunami csak Indonéziában 168 ezer ember ölt meg. A halálos áldozatok teljes száma nagyjából 230 ezer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik