Nagyvilág

Síróverseny Észak-Koreában a Kedves Vezér halála miatt

Az egész világot bejárták a Kim Dzsong Il halálát gyanúsan hisztérikusan gyászoló észak-koreaiakról készült felvételek.

Igen, lehetséges, hogy a több millió alattvalójának éhezéséért, megöléséért és bebörtönzéséért felelős Kim Dzsong Il halálát páran őszintén gyászolták Észak-Koreában. Ugyanakkor bátran kijelenthetjük, hogy az észak-koreai állami hírügynökség felvételein látható, hisztérikusan zokogó nép nagy része bizony csak megjátszotta, illetve láthatóan túljátszotta kötelező teátrális gyászát.

Azt, hogy miként kell minél látványosabban kimutatni szomorúságukat, sokan már 1994-ben begyakorolhatták, amikor Kim Ir Szen halálát kellett nagy tömegekben gyászolniuk.

Azok, akik esetleg már elfelejtették volna, hogy miként kell könnyeket ejteni a Kedves Vezér halála miatt, azoknak az észak-koreai állami televízió bemondónője mutatta meg hogyan kell csinálni, amikor sírva jelentette be Kim Dzsong Il halálát.

A bejelentés után nem sokkal már meg is jelentek a Phenjanban a látványosan gyászoló emberek tömegei, természetesen az állami hírügynökség kameráinak kereszttüzében. A felvételeken zokogva földre boruló, öklükkel fájdalmukban az aszfaltot csapkodó és sírástól eltorzult arcú embereket lehet látni, akik mintha egy „ki tud látványosabban gyászolni” versenyen vettek volna részt.

Egy szupermarket dolgozói pedig valószínűleg még különdíjat is fognak kapni azért a jelenetért, ahogy megrohamozták a Kedves Vezér gyászkoszorús arcképét. A még egy fiúzenekar tini lányrajongóit is megszégyenítő hisztéria annyira nagy volt, hogy még az esetet megörökítő állami televízió reflektorait is feldöntötték.

A szupermarket mozgólépcsője pedig azzal vált szentéllyé, hogy ott készült a Kim Dzsong Ilt ábrázoló utolsó ismert felvétel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik