Nagyvilág

Példátlan karácsony lesz Kanadában

Fekete lesz a karácsony Kanada nagy részén, ami még soha nem fordult elő azóta, hogy a meteorológiai szolgálat 1955-ben elkezdte gyűjteni az adatokat.

Dave Phillips, a környezetvédelmi minisztérium meteorológusa elmondta, hogy még soha nem látott ilyen kevés havat a nagyvárosokban. A következő napok pedig enyhének és naposnak ígérkeznek. “Általában nálunk esik a legtöbb hó a világon” – magyarázta Phillips.

Ebben a hónapban a hőmérséklet átlagosan hat-hét fokkal magasabb volt az ilyenkor megszokottnál, és a leesett hó nagy része elolvadt. Egyes, karácsony környékén szokás szerint hótakaróval borított városokban, mint például Montréalban, Ottawában, Winnipegben és Manitobában teljesen szürkék az utcák.

Phillips szerint előfordulhat, hogy a kanadaiaknak búcsút kell inteniük a régi jó fehér karácsonynak, mivel a telek egyre enyhébbek, és kezdetük egyre inkább kitolódik. A meteorológus a klímaváltozásnak, valamint a megnövekedett népesség miatt a nagyvárosokban kialakuló “meleg szigeteknek” tudja be a jelenséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik