Élet-Stílus

Punnyadás a program a téli szünetben

A most következő néhány hét a fiataloknál nem az aktív időtöltésről szól: netezés, tévézés és alvás jön, orrvérzésig.

Bár idejük végre valahára lenne rá, a 15-24 éves korosztály többsége mégsem fog mozogni. Egyrészt, mert úgy vélik, a téli szünet rövid ideje alatt úgysem tudják magukat újra formába hozni, másrészt mert a hideg, lucskos időben nincs nagy kedvük kimenni.

Helyette marad a tévé és az internet: a fiatalok zöme – saját bevallása szerint – a monitorra vagy a képernyőre nőve tölti majd az ünnepeket. A fent említett korcsoport a karácsonyi időszakban sokkal többet netezik, mint bármikor azt megelőzően az évben, és hasonlóan vannak a tévével is. Még ha csak háttérzajnak is, de többször kapcsolják be és általában több időt töltenek előtte – sorozatokkal, valóságshow-val és filmekkel –, mint előtte – derül ki a kifejezetten fiatalokat célzó, szórakoztató csatorna, az MTV felméréséből.

És mivel telik ez a pár nap, ha mégsem az internet és a tévé győz? Hacsak nem muszáj, a megkérdezettek zöme nem vesz könyvet a kezébe – még azok se, akiknek a javában zajló vizsgaidőszak miatt muszáj lenne, helyette inkább zenét hallgatnak, vagy azokkal a barátokkal találkoznak, akikre az ünnepet megelőzően nem maradt idejük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik