Nagyvilág

Autópályára zuhant egy repülőgép

A felszállás után alig negyed órával egy forgalmas amerikai autópályára zuhant egy kisgép. A balesetnek nem voltak túlélői.

A légcsavaros kisgép helyi idő szerint kedden délelőtt, a felszállás után 14 perccel csapódott be a New Jersey államban található autópályára, a fedélzetén öt emberrel. Szemtanúk elmondása szerint a Socata TBM-700-as típusú gép teljesen irányíthatatlannak tűnt, amikor pörögve a földnek csapódott, és kigyulladt.

A forgalmas autópályát mindkét irányban le kellett zárni a baleset után. A gép roncsai majdnem több mint fél kilométer hosszan borították be az utat: a gép törzse teljesen megsemmisült, a szárny és a gépfarok darabjait pedig a közeli fákon találták meg.

A gépen egy négytagú család, valamint a gépet vezető apa egyik kollégája utazott. A zuhanást senki sem élte túl. Az áldozatok között van egy kilenc és egy 11 éves gyerek is, valamint egy kutya. A földön senki sem sérült meg.

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy mi okozhatta a „rejtélyesként” jellemzett szerencsétlenséget. A gép 45 éves pilótája a felszállás után jegesedésről beszélt a repülésirányítókkal, de a beszámolók szerint inkább „csevejről” volt szó, és nem vészhelyzet jelentéséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik