Nagyvilág

Hegyoldalnak csapódott egy kisgép

Az éjszakai sötétben lezuhant gép egyenesen nekirepült egy hegyoldalnak Arizonában, majd tűzgolyóként felrobbant. Egy gyermekholttestet már negtaláltak.

A balesetet valószínűleg senki nem élte túl. A helyi idő szerint este fél hatkor lezuhant gép fedélzetén hat ember volt, köztük három kisgyerek, koruk öt és kilenc év között lehet. Közülük eddig egy holttestet sikerült megtalálni, nemét viszont még nem sikerült megállapítani.

A nehezen megközelíthető terepen igen nehéz a Rockwell AC 69 típusú gép lángoló roncsait megközelíteni.

A rendőrség több tíz embert küldött ki a helyszínre, akiket egy helikopterből eresztettek le, több tucatnyian pedig gyalog indultak el a roncsokhoz. A helyi rendőrség közlése szerint a gép darabokra tört a zuhanást követően, és két helyen is felgyújtotta a hegyoldalt.

„Olyan volt, mintha nem tudták volna, hogy a hegy van előttük” – jellemezte a balesetet egy szemtanú a CNN-nek. A férfi elmondása szerint a kisgép teljesen egyeneses, magasságát mindvégig szinten tartva repült neki a hegyoldalnak az arizonai Superstition-hegységben. A beszámolót megerősíti egy, a szerencsétlenségről készült felvétel is. Azon egy egyenletesen haladó fénypontot lehet látni, amely hirtelen eltűnik, majd pár pillanattal később egy hegy mögül felvillanó hatalmas robbanás világítja meg a környéket.

Apa és gyermekei

A gépet az apa vezette, Saffordba tartottak. Öt és kilenc év közötti gyermekeivel együtt ő sem élte túl a balesetet. A hatóságot sokkolta a tragédia helyszíne: a gép törzse szinte beékelődött egy hasadékba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik