Nagyvilág

Tízezer tonna szén temette el őket

Többezer tonna szén alatt ért véget egy amerikai pár romantikus utazása, miután egy erőműnél a szénnel együtt őket is kiöntötték.

A húszas éveikben járó fiú és lány feltehetően az egyik nyitott szenesvagonban aludt a rakomány tetején, amikor a 120 kocsiból álló szerelvény az éjszakai sötétben megérkezett a floridai erőműhöz, és megkezdték a szén kirakodását. A pár vesztét minden bizonnyal a kirakodás hatékony módszere okozta.

Az egyenként száz tonnányi szenet szállító vagonokat ugyanis ugyanis úgy pakolják ki, hogy egy megemelt sínre állítva kinyitják azok alját, és hagyják, hogy a szállítmány több emeletnyi magasságból a földre zuhanjon – mondta el az erőművet működtető társaság kommunikációs igazgatója a CBS-nek. A 25 éves Christopher Artes és a 22 éves Medeana Dina Hendershot holttestét a kirakodás utáni napokban fedezték fel a több ezer tonnányi szénkupacok alatt.

A halottkémi vizsgálat szerint Artes halálát fulladás okozta, míg barátnője súlyos mellkasi sérülések miatt vesztette életét a floridai Lakelandnél található McIntosh erőműnél – jelentette a CBS. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Az esetről először beszámoló helyi Lakeland Ledger információi szerint Artest tinédzserkora óta vonzotta a csavargó utazás romantikája, amikor tehervonatokra felkapaszkodva járhatja be az országot. Első ilyen utazását 22 éves korában hajtotta végre, amikor Baltimore városából New Yorkba ment. Utolsó utazására júniusban indult el. Barátnőjével együtt több államban is ellátogattak, mire hónapokkal később felszálltak a floridai erőműhöz tartó szénszállítóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik