Nagyvilág

Afrikaiakat gyilkolt egy olasz firenzei piacokon

Két szenegáli árust megölt, három másikat pedig megsebesített egy középkorú olasz férfi Firenzében, majd magával is végzett.

A beszámolók szerint az ötvenéves Gianluca Casseri nyugodtan kiszállt autójából egy firenzei téren lévő piacnál, és lőni kezdett. A szélsőjobboldali férfi két szenegáli árust gyilkolt meg, egy harmadikat pedig megsebesített, majd sikerült elmenekülnie. Később egy másik téren lévő piacnál két másik szenegálit sebesített meg, majd egy földalatti parkolóba menekült, és amikor a rendőrök bekerítették, fejbe lőtte magát.

A közszolgálati televízió (RAI) közlése szerint a férfi ismert volt a hatóságok előtt: rendszeresen részt vett egy szélsőjobboldali csoport által rendezett felvonulásokon.

Giorgio Napolitano köztársasági elnök elítélte a “két külföldi munkás barbár megölését” és “a gyűlölet vak kitörését”. Esti nyilatkozatában felszólította a hatóságokat és a társadalmat: “csírájában fojtsa el az intolerancia minden formáját, és tegyen hitet a nyitottság és a tolerancia itáliai hagyománya mellett”.

A lövöldözés után Firenzében élő szenegáliak vonultak fel a város központjában, szülőhazájuk nevét kiáltozva. Firenzében, Rómában és más olasz városokban nagy számú szenegáli dolgozik utcai árusként, helyi nevezetességek, látnivalók közelében kínálva sálakat, erszényeket, öveket, táskákat a turistáknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik