Nagyvilág

A támadó is meghalt az egyetemi lövöldözésben

Két ember, egy rendőr és feltehetően a támadója is életét vesztette csütörtökön egy, a Virginiai Műszaki Egyetemen kitört lövöldözésben.

Kapcsolódó cikkek

Az incidens rutinszerű közlekedési ellenőrzéssel kezdődött: egy rendőr megállított egy autót, amelyből tüzet nyitottak rá. A lövések halálosan megsebesítették a rendőrt.

Öngyilkos lett?

A tettes a gyilkosság után az oktatási intézmény parkolója felé menekült, ahol később egy holttestre bukkantak, egy mellette fekvő lőfegyverrel. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg azokat a sajtóhíreket, hogy az elkövetőt találták meg, de Robert Carpentieri őrmester az üggyel kapcsolatban megtartott sajtóértekezletén kijelentette: “Úgy gondolom, hogy a nyomozók biztosak benne, hogy megtaláltuk a keresett személy, de nem mehetek bele a részletekbe.”

A hatóságok egyelőre nem hozták nyilvánosságra egyik halott nevét sem, mint ahogy azt sem, hogy a parkolóban meghalt férfi öngyilkosságot követett-e el, vagy megölték. Sajtóértesülések szerint a nap folyamán korábban a környéken bankrablás történt, ami feltehetően kapcsolatba hozható az üggyel.

Nem ez az első eset

A  csütörtöki lövöldözés nagy visszhangot kapott az amerikai médiában, mert 2007. április 16-án éppen a Blacksburgben található Virginiai Műszaki Egyetemen zajlott le az Egyesült Államok történetének legvéresebb ámokfutása, amelynek következtében 32 ember meghalt, 25 pedig megsebesült.

Az akkori gyilkosságok elkövetője az egyetem egy 23 éves, angolszakos diákja, a dél-koreai Cso Szjung Huj volt, aki magával is végzett. Cso első két áldozata a volt barátnője és annak új barátja volt. A féltékenységből elkövetett kettős gyilkosság után az ámokfutó válogatás nélkül kezdett el lövöldözni diáktársaira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik