Nagyvilág

Semjén: Slota kijelentésekor zárva volt a detoxikáló

Ján Slota szerint nem Szlovákia, hanem Magyarország élezi ki a szlovák-magyar kapcsolatokat. Semjén Zsolt úgy vélei Slota kijelentése idején zárva volt a detoxikáló".

A nacionalista szlovák politikus csütörtökön Semjén Zsoltnak, a magyar kormányfő kereszténydemokrata helyettesének előző napi televíziós nyilatkozatára reagált, miszerint Szlovákiának előbb vagy utóbb vissza kell vonnia a magyar állampolgársági törvény kapcsán hozott ellentörvényét.

Slota kijelentette: Semjén Zsoltnak szégyellnie kellene magát, és ráadásul összekeveri a realitásokat a saját benyomásaival.

“Nyilatkozata csak azt bizonyítja, hogy nem Szlovákia torpedózza meg a szlovák-magyar kapcsolatokat, hanem a magyar kormány és a parlament, amelyek kinevetik a nemzetközi törvényeket, kapcsolatokat és az Európai Unión belüli normális kultúrát” – állítja Slota nyilatkozatában.

Semjén Zsolt reagálása Ján Slota megnyilvánulására

A miniszterelnökség rövid közleményében ez áll: “Ján Slotának, a Szlovák Nemzeti Párt elnökének a magyar állampolgársági törvénnyel kapcsolatban tett mai nyilatkozata valószínűleg annak tudható be, hogy a szlovákiai orvos sztrájk miatt zárva volt a detoxikáló. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik