Nagyvilág

Mérgező Coca-Cola ölt Kínában

Egy tízéves gyerek meghalt, anyja pedig kómába került, miután a rovarirtóval szennyezett üdítőből ittak.

A csak Csu néven azonosított gyerek és Liu nevű anyja egy étteremben elköltött hétfői vacsora után, hazafelé menet vásárolt a Coca-Cola kérdéses üdítőjéből. Miután ittak belőle, a tízéves fiú meghalt, anyja pedig kómába esett – jelentette a kínai sajtó. Az esetet vizsgáló rendőrök az eperízesítésű tejes üdítő palackjában halálos adag rovarirtót mutattak ki.

A Kína északkeleti részén található Csangcsun városban történt eset után a városi hatóságok kedden utasították a helyi boltokat arra, hogy vegyék le a polcokról a Coca-Cola kérdéses termékét. A Shanghai Daily egy önkormányzati tisztségviselőtől úgy értesült, hogy az italgyártó más termékeire is tilalmat vezethetnek be. A lap szerdán arról számolt be, hogy két másik áldozata is van a mérgező üdítőnek, de ők már kórházban lábadoznak.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az erősen mérgező rovarirtó hogyan került bele a Minute Maid (Magyarországon Cappy márkanéven forgalmazzák) „Pulpy Super Milky” fantázianevű tejes italába. A rendőrség még vizsgálja, hogy a gyártás közben került a vegyszer az üvegbe, vagy valaki szándékosan mérgezte meg az üdítőt.

A Coca-Cola közleményben tudatta, hogy mintákat vettek a kérdéses gyártási tételből, és azokban “nem találtak semmi szokatlant”. A cég pekingi szóvivője a Shanghai Dailynek elmondta: a cég összes kínai palackozóüzemében ellenőrizték a gyártási folyamatot, és „az eredmények kielégítőek voltak”. A vállalat egyelőre nem tervezi, hogy visszavonja termékeit a kínai boltok polcairól – közölte a szóvivő.

Közben a kínai Tesco már bejelentette, hogy önként levette polcairól a „Pulpy Super Milky”italokat. Más nagy szupermarketláncok azonban csak akkor teszik meg ezt a lépést, ha a helyi hatóságok erre utasítást adnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik