Közélet

Mérgező folyadék okozhatta két férfi halálát

Az eset után felhívásban figyelmeztette a lakosságot az ismeretlen eredetű folyadékok fogyasztásának veszélyeire a rendőrség.

Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel azt közölte: kedd reggel a Jászberény környéki tanyák egyikébe riasztották a mentőket, akik ott egy 57 éves férfit holtan találtak. Délelőtt ismét bejelentés érkezett a mentőkhöz, akik ezúttal a város közelében lévő tanyavilág egy közeli épületében egy 54 éves elhunyt férfira és egy 45 éves nőre bukkantak. Az asszonyt életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A rendőrség az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének megalapozott gyanújával indított nyomozást, ismeretlen tettes ellen. Az eljárás szakértők bevonásával folyik, az eddigi adatok alapján feltételezhető, hogy mindkét halálesetet annak az ismeretlen eredetű folyadéknak a megivása okozta, amelyet a helyszíni szemle során az elsőként felfedezett áldozat otthonában megtaláltak és lefoglaltak, és amellyel a férfi kínálta meg két ismerősét.

A nyomozók vizsgálják, milyen körülmények között került a folyadék az 57 éves férfi birtokába, s abból más fogyasztott-e. Ennek érdekében feltérképezték az elhunytak ismerősi körét is.

Mivel a folyadék eredete még tisztázatlan, a rendőrség kéri a lakosságot, hogy tartózkodjon az ismeretlen folyadékok fogyasztásától. A hatóság által lefoglalt anyag sötétzöld színű, égetett cukorra emlékeztető folyadék, mely egy 5 literes, átlátszó, címkézetlen, jelöletlen műanyag flakonban volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik