Nagyvilág

Feladta magát a gyilkos kannibál

Ötven napig tartó embervadászat után feladta magát a német turista megölésével gyanúsított feltételezett kannibál.

A rendőrség és a hadsereg egységei ötven napon át hiába kutattak az állítólagos gyilkos kannibál után a Francia Polinéziához tartozó Nuku Hiva-szigeten. A 31 éves helyi férfi mindig egy lépéssel a hatóságok előtt járt: üldözői csak kihűlt táborhelyeit találták meg, valamint azokat az épületeket, amelyeket élelemért tört fel. A Henri Haiti nevű férfi azonban „nem bírta tovább elviselni” az üldözést, és végül feladta magát – közölte egy helyi ügyész.

A Daily Mail beszámolója szerint az október kilencedike óta üldözött feltételezett kannibál az apja házánál jelent meg, közölve, hogy fel akarja adni magát. A hatóságokat Haiti kérésére az apa értesítette.

A francia polinéziai hatóságok egy 41 éves német turista kannibalizmust is felvető meggyilkolása miatt kutattak a helyi férfi után. A barátnőjével 2008 óta földkörüli vitorlásutazáson lévő Stefan Ramin szeptember közepén kötött ki a kis szigeten. Azután tűnt el, hogy október elején kecskevadászatra indult a sziget belsejébe Haitivel.

Ramin 37 éves barátnőjének elmondása szerint a helyi férfi egyedül tért vissza, azt állítva, hogy barátját baleset érte, és segítségre van szüksége. Amikor azonban az éjszakai sötétben beindultak az erdőbe, Haiti rátámadt, majd megkötözte, és a nő biztos volt abban, hogy meg akarja erőszakolni.

A Heike Dorsch nevű nőnek azonban sikerült kiszabadulnia, és kiszaladnia a tengerpartra, ahol egy holland hajóhoz úszva kért segítséget. A kihívott rendőrök elkezdtek kutatni a két férfi után, de csak egy friss tábortűzre és abban Ramin maradványaira, csontokra és fogakra bukkantak.

Bár a turizmust féltő helyi hatóságok tagadták, hogy kannibalizmus történt volna, erős a gyanú, hogy Haiti tényleg fogyasztott Ramin húsából, egy ősi szertartás részeként – írta a Daily Mail.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik