Nagyvilág

Kannibálok ehettek meg egy német turistát

Kannibalizmus áldozatává válhatott egy csendes-óceáni szigeten egy német turista.

A barátnőjével 2008 óta földkörüli vitorlásutazáson lévő Stefan Ramin egy hete tűnt el a Francia Polinéziához tartozó Nuku Hiva szigeten, miután egy helyi férfivel vadászni indult a sziget belsejébe – jelentette Radio New Zealand International. Ramin barátnőjének elmondása szerint a helyi férfi egyedül tért vissza, azt állítva, hogy barátját baleset érte, és segítségre van szüksége.

Azonban amikor beindultak a szigetre, a 37 éves nő állítása szerint a Henri Haiti nevű férfi megerőszakolta, majd egy fához kötözte. A nőnek végül sikerült kiszabadulnia és értesítette a helyi hatóságokat. A rendőrség egységei kutatást indítottak a két férfi után, de csak egy friss tábortűzre és abban emberi maradványokra bukkantak.

A local.de német híroldal információi szerint csontokat, egy állkapcsot és műfogakat találtak a hamu közt, valamint ruhadarabokat tábortűz mellett. A rendőrség gyanúja szerint Ramint feldarabolták, tűzre rakták és feltehetően kannibálok falatoztak belőle – írta a news.com.au.

A rendőrség közlése szerint hetekbe is beletelhet, mire a DNS-vizsgálatokkal igazolják, hogy tényleg az eltűnt német turista maradványait találták meg a tábortűzben. Henri Haiti ellen hajtóvadászatot indítottak, amelyben a hadsereg egységei is részt vesznek. A német külügyminisztérium közölte, hogy tudnak az esetről, és kapcsolatban állnak a francia polinéziai hatóságokkal.

Egy több helyen is idézett történet szerint Herman Mellville, a Moby Dick írója is meglátogatta a szigetet 1842-ben, de gyorsan távozott, miután az a gyanúja támadt, hogy a helyiek azért látják el bőségesen étellel, mert lakomára hizlalják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik