Közélet

Kokaint rejtettek az argentin szivarok

A füstölnivalóba rejtett drogot kereső kutya szagolta ki.

A szabolcsi rendőrök a napokban jártak egy nyírteleki nő házában.  A házkutatáskor került elő a gyanús csomag, amit Argentínában, Buenos Aires-ban adtak postára, és amelyben egy doboz volt, benne 20 darab szivarral.

A rendőrök kutyával érkeztek a helyszínre, a Rebeka névre hallgató ebet pedig nem lehetett átverni: egyértelműen jelezte, hogy drog van a csomagban. A nyomozók a szivarokban meg is találták a gyanús fehér port. Az előzetes szakértői vélemény és a kábítószer gyorsteszt szerint a szivarok nagy tisztaságú kokaint rejtettek, összesen 220 grammot.

A lakás tulajdonosa a rendőröknek elmondta, hogy gyermeke nigériai állampolgárságú édesapja küldette címére a pakkot. A férfi jelezte, hogy érkezni fog egy csomag a nevére, amely az övé és majd jelentkezik érte. A nyomozók ezt nem várták meg, egy budapesti szórakozóhelyen lecsaptak a férfira.

A 29 éves nigériai férfit – akinek szervezetében is kimutattak  kábítószert – a rendőrség visszaélés kábítószerrel elkövetésével gyanúsítja, a bíróság pedig már elrendelte előzetes letartóztatását is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik