Nagyvilág

Pályázat „A legidiótább közigazgatási döntés” címére

Az orosz elnök a címben szereplő témában várja az emberek javaslatait az üzleti fejlődést akadályozó rendeletekről és döntésekről.

Dmitrij Medvegyev orosz elnök egy élőben közvetített hétfői kampányrendezvényen tette meg javaslatát, kiemelve, hogy azt nem tréfának szánta. “Úgy tűnik, hogy ki lehetne írni egy pályázatot az üzlet fejlődését akadályozó legbutább közigazgatási rendelet és a legidiótább közigazgatási döntés címre is” – jelentette ki az orosz államfő.

Medvegyev arra ösztönözte a résztvevőket, tegyenek javaslatokat a jelöltekre. “A bíráló bizottságot pedig majd mi létrehozzuk” – ígérte. Az orosz elnök elmondása szerint a pályázattól azt várja, hogy segít a vállalkozói tevékenység fejlesztését akadályozó bürokratákkal folytatott küzdelemben.

A pályázatra Jekatyerinburgban tett javaslatot az orosz elnök, ahol kisvállalkozókkal és pártja, az Egységes Oroszország aktivistáival találkozott a választási kampány finisében. Oroszországban vasárnap tartják a parlamenti választásokat.

Medvegyev mint a kormányzó Egységes Oroszország párt kampányfőnöke és miniszterelnök-jelöltje, valamint Vlagyimir Putyin kormányfő, a párt államfőjelöltje hetek óta járja az országot, hogy találkozzon a társadalmi, gazdasági élet különböző csoportjainak képviselőivel, meghallgassa véleményüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik