Nagyvilág

Kórházba szállították a thai kormányfőt

Thaiföld miniszterelnöke ételmérgezés gyanújával került kórházba kedden.

Jinglak Sinavatra hetek óta küzd az elmúlt ötven év legsúlyosabb árvizei miatt kialakult válsággal. A betegség miatt helyettesét kérte meg a kormány keddi ülésének levezetésére – közölte a kormányszóvivő kedden.

Thaiföldön július eleje óta pusztítanak az elmúlt évtizedek legsúlyosabb árvizei. Milliók kerültek bajba, különösen az ország északi és középső részén, és már meghaladta a hatszázat is a halálos áldozatok száma.

A szokásosnál kiadósabb monszunesőzések miatt keletkeztek hatalmas kiterjedésű áradások, és az irdatlan mennyiségű víz dél felé hömpölyögve számos várost elöntött. Az utóbbi napokban helyenként jobbra fordult a helyzet, és ezekben a körzetekben megkezdődhetett az árvíz következményeinek felszámolása.

A 44 éves Jinglak Sinavatra újonc a politikában, a július 3-i választások eredményeként került augusztusban a miniszterelnöki székbe. Nagyon kemény bírálatokat kapott az árvizek miatt kialakult helyzet kezelése miatt. Időnként olyan benyomást keltett, hogy az események mögött kullog, nem bírja idegekkel a feszültséget, többször is könnyes szemekkel állt a nyilvánosság elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik