Közélet

Nemzetközi pedofilhálózatot buktattak le Budapesten

A már előzetesben lévő magyarok kiskorú fiúkat futtattak, a „szolgáltatást” külföldi férfiak vásárolták meg.

Egy általános iskolai tanár figyelt fel idén májusban arra, hogy az egyik fiú anyagi körülményei látványosan megváltoztak. Miután felmerült benne a gyanú, hogy diákját egy idősebb férfi pártfogolja, feljelentést tett a rendőrségen.

A rendőrök nyomozni kezdtek, a nyomok pedig egy budapesti lakáshoz vezettek. A gyerekek itt találkoztak az ügyfelekkel, akikkel rendszeresen szexuális kapcsolatot létesítettek.

A 14 éves Zsolt is részese volt ennek, de a vele egyidős vagy éppen még fiatalabb fiútársait is magával vitte a magyar közvetítőjéhez. Az ilyen találkozókért a gyerek ruhákat, újságot, DVD-t, pénzt kapott, ha pedig vitt magával valakit, azért pluszpénz is járt. A 14 éves fiú vallomása szerint egy 35 éves férfi szervezte be őt, egyeztette az időpontokat a lakásán, valamint tolmácsolta a külföldi férfiak kérését is.

A rendőrök felfigyeltek másik három kiskorú fiúra is, akik a tanúkihallgatáson elmondták, hogy ők is rendszeresen nyújtanak hasonló szolgáltatást külföldi férfiaknak, méghozzá egy újpesti lakásban, ahová vagy a közvetítő, vagy a később a lakás tulajdonosaként azonosított férfi kísérte őket. Az egyik fiú, akit testvére szervezett be, nemcsak Magyarországon, hanem a 35 éves szervező segédletével külföldön is „dolgozott”.

A rendőrök a napokban tartottak házkutatást az újpesti lakásban. A nyomozók több számítástechnikai adathordozót, fényképezőgépeket, kazettákat is lefoglaltak, emellett előállították a kerítőt, a lakás tulajdonosát és egy külföldi férfit is. Az akcióról készült rendőrségi videó itt megnézhető.

A magyar hatóságok már felvették a kapcsolatot Németországgal, a nyomozásban ugyanis várhatóan több másik európai ország is érintett lesz. Az ügyben 18. életévét meg nem haladott személy sérelmére elkövetett kerítés gyanúja miatt folyik az eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik