Nagyvilág

Látogatható lesz a hobbitok legendás fogadója?

A Hobbit film forgatására készített díszletkocsma teljesen működőképes, és bármikor meg lehetne nyitni az emberek előtt.

A Gyűrűk Ura-rajongók egyik nagy álma válhat valóssággá: a kandallóban lobogó tűz mellett békésen pipázni egy jó pofa sörrel a kézben a hobbitok legendás törzshelyén, a Zöld Sárkány Fogadóban. A most készülő Hobbit film forgatására Új-Zélandon felépített díszletkocsma ugyanis több mint egy díszlet: egy bármikor használatba vehető rendes épület – írta az aintitcool.com filmes oldalon egy hivatásos blogíró.

Eric Vespe leírása szerint a Hobbitfalvához felépített házak közül a Zöld Sárkány a leglenyűgözőbb. Az épületet teljesen működőképes kandallóval látták el, valamint vízvezetékrendszerrel, szennyvízelvezetéssel, és megfelelő tetővel. Az épülethez pedig egy rejtett acélszerkezettel megerősített kőhíd vezet.

A beköltözhető díszlettel kapcsolatban a Hobbit film díszlettervezője Vespének elmondta: a tervek arról szóltak, hogy a forgatás után az épületben egy teljesen működőképes kocsmát lehessen üzemeltetni. A blogíró szerint feltehetően a forgatási helyszínnek használt birtok tulajdonosán áll vagy bukik, hogy a Gyűrűk Ura rajongói tartathatnak-e lakodalmakat a hobbitok kocsmájában.

A hobbitfalvai turizmussal foglalkozó cég kommunikációs igazgatója a Zöld Sárkány megnyitásával kapcsolatban csak annyit mondott a helyi Waikato Timesnak, hogy „nem kommentálhatom”, de ezt legalább többször el is ismételte.

A nemcsak a forgatásra, hanem állandó látványosságnak épített Hobbitfalva egyébként november eleje óta már nyitva áll a turisták előtt, akiknek száma már megközelítette a Gyűrűk Ura-trilógia alatti csúcsokat – mondta el a forgatásra használt birtokhoz közeli Matamata város szóvivője, aki nem tudta kommentálni a kocsmanyitásról szóló híreket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik