Kultúra

„Drágaszágom” segít A hobbit rendezésében

A Gyűrűk Ura-trilógia Gollamját alakító Andy Serkis a segédrendező Peter Jackson mellett.

Andy Serkis tragikus figurája, a Szméagolból megszállott Gollammá változott lény megformálása mellett a színész más minőségben is részt vesz A Gyűrűk Ura előzményfilmje, A hobbit első részének forgatásán. Peter Jackson rendező second unit directornak, azaz segédrendezőnek kérte fel mindkét részhez.

A színész úgy nyilatkozott a Hollywood Reporternek, hogy közös munkájuk során igazán közel került Jacksonhoz és gondolkodásmódjához, és egyikük sem tegnap ismerkedett meg Középfölde történetével. “A Gyűrűk Ura stábjából sokan tértek vissza az új film forgatására, mert a rendező olyan embereket akart maga mellé, akik tökéletesen értik, miről van szó.” Serkis rendelkezik némi rendezői tapasztalattal, mégis meglepetésként érte a felkérés. A hobbit 3D-ben forog, és Serkis szerint „drámai hatású lesz”.

A színész egyébként igen elfoglalt: hamarosan Ceasart fogja alakítani a Majmok bolygója előzményfilmjében a Rise of the Apesben, és Captain Haddock szerepében is látható lesz a Spielberg által jegyzett TinTin-filmben, de az április 8-án induló 18. Titanic Filmfesztiválon is láthatjuk BAFTA-díjra jelölt alakítását a Sex & Drugs & Rock & Roll című drámában.

AJÁNLOTT LINKEK:

A Sex & Drugs & Rock & Roll a Titanicon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik