Nagyvilág

Csendes-óceáni szigetre zuhant egy repülőgép

A légcsavaros gép fedélzetén 32 ember volt, amikor Pápua Új-Guinea szigetén lezuhant. A halottak számát egyelőre nem tudni.

Az Airlines PNG nevű helyi légitársaság repülőgépe az ország második legnagyobb városából tartott Madang városába, amikor húsz kilométernyire a várostól a földbe csapódott. Az ABC ausztrál televízió helyiektől úgy értesült, hogy a területen heves viharok tomboltak a baleset idején.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a fedélzeten lévő 32 ember közül mennyien élték túl a zuhanást. Közelben lakó emberek elmondása szerint négy túlélője van a balesetnek, de ezt hivatalosan még nem erősítették meg a hatóságok.

Az ausztrál Herald Sun úgy tudja, hogy a gép utasai főleg szülők voltak, akik egy madangi katolikus egyetemen tanuló gyerekeikhez tartottak egy ünnepségre. A lap információi szerint a gép pilótái ausztrálok voltak, és túlélték a katasztrófát, amelyet a gép fedélzetén kitört tűz okozott.

A mentésben részt vesz négy ausztrál Black Hawk helikopter is a pápua új-guineai kormányfő kérésére. A helikopterek egy hadgyakorlaton vettek részt a szigetország fővárosában.

A lezuhant gép egy Dash 8 típusú, Kanadában kifejlesztett légcsavaros gép volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik