Nagyvilág

Ítéletidő Olaszországban

Sárlavinák öntötték el lakóházak alagsorát, utak váltak járhatatlanná, hidak szakadtak le és kisiklott egy vonat.

Legkevesebb négyen haltak meg kedd este a szicíliai Messina környékén tomboló ítéletidőben – közölték a helyi hatóságok. Az eddigi információk szerint egy 10 éves kisfiú, egy 24 éves nő, valamint egy 55 esztendős férfi és felnőtt fia vesztette életét, de félő, hogy újabb holttestek kerülnek elő.

A szakadatlan esőzések miatt sárlavinák öntötték el lakóházak alagsorát, utak váltak járhatatlanná, hidak szakadtak le, járművek merültek el az utcákon hömpölygő vízben az olaszországi sziget északkeleti részén.

A Szicíliától északra fekvő Lipari-szigetekre, illetve az olasz csizma déli részén lévő Calabria régióra is irdatlan mennyiségű csapadék hullott. Catanzaro környékén kisiklott egy vonatszerelvény, mert a víz alámosta a sínpárt.

Hatóságok azt javasolták a lakosságnak, hogy maradjanak otthon, lehetőleg ne keljenek útra, mert életveszélyessé vált a közúti közlekedés. A polgári védelem, a tűzoltóság és a csendőrség emberei gőzerővel kutatnak túlélők után, és eddig egy fiút sikerült kimenteniük egy országútra zúdult sártengerből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik