Nagyvilág

Több száz méteres mexikói drogcsempészalagút

A négyszáz méter hosszú, szellőztetéssel és világítással ellátott alagútra az amerikai-mexikói határ alatt bukkantak.

Az amerikai és mexikói hatóságok nagyjából 17 tonna marihuánát foglaltak le, miután rábukkantak a San Diego és Tijuana határvárosokat összekötő csempészalagútra. A mexikói hatóságok közlése szerint a Sinaola kartell építette ki a határ alatti csempészútvonalat. Erre utal, hogy a lefoglalt marihuánacsomagokon „Amerikai kapitány” nevű képregényhős rajzát lehetett látni.

Az alagutat egy több ügynökség tagjaiból álló különleges amerikai csoport fedezte fel, miután megállítottak egy megfigyelt San Diegó-i raktárból kihajtott kisteherautót, amelyben három tonna marihuánát találták. Ezután átkutatták az amerikai város ipari negyedében álló raktárépületet, ahol további hat tonna cannabist találtak, valamint a padlón egy hat méter mély aknában végződő nyílást, ami a csempészalagúthoz vezetett.

Az alagút mexikói oldalán nyolc tonna marihuánára bukkantak a mexikói hatóságok.

Tavaly ugyanezen a környéken két jelentős alagutat számoltak fel a két ország hatóságai, 45 tonna marihuánát foglalva le. A San Diego Reader közlése szerint az elmúlt négy évben már ez a mostani a hatodik felszámolt csempészalagút.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik